Vi har taget en snak med Tinne som skulle til at skifte medicin til Prolia og i den forbindelse havde brug for mere information om hvad det ville betyde at skifte fra et præparat til et nyt.

 

Hvor længe har du haft osteoporose?

Fik i 2016 at vide at jeg havde osteopeni, men fik konstateret osteoporose i 2020.

Kan du prøve at beskrive dit forløb med osteoporose indtil videre?

Min mor og mormor havde begge haft sammenfald i deres liv og fået konstateret osteoporose. Så da jeg kom til en DXA-scanning i 2016, var jeg allerede opmærksom på at det kunne være osteoporose. Og da jeg blev scannet, fik jeg at vide at jeg havde osteopeni, eller forstadiet til osteoporose.

Siden da er jeg blevet scannet hvert andet år, og fik for ca. 3 år siden konstateret osteoporose og begyndte på Alendronat behandling.

Hvad har din oplevelse været med at bruge Mine Knogler?

Jeg har brugt Mine Knogler i forbindelse med at jeg blev DXA scannet hvor grafikken er værdifuld for at forstå min T-score. Samtidig bruger jeg den til at holde styr på hvor meget kalk jeg får gennem kosten, træningsøvelserne bruger jeg jævnligt og så har det været hjælpsomt at have adgang til mere information og vejledning gennem artiklerne i appen. Her har jeg kunne finde meget brugbar information om blandt andet de forskellige medicinske præparater hvilket var nyttigt i forbindelse med at jeg skulle skifte medicin. 

Hvorfor besluttede du dig for at få en rådgiver hos OSAIA?

Jeg kunne ikke tåle Alendronat behandlingen og i den forbindelse blev jeg tilbudt at komme over på Prolia. Det begyndte jeg at undersøge og ville blandt andet gerne vide om det var muligt at komme ud af Prolia igen når man først var gået i gang. 
Derfor skrev jeg via chatten i Mine Knogler for at forstå hvad behandlingen ville betyde for mig og om det var muligt at komme ud af behandlingen igen når min knoglemasse stabiliseres. 

Hvad har din oplevelse været med rådgivningen hos OSAIA? 

Det har været virkelig dejligt at snakke med en ekspert med en stor faglig ekspertise indenfor osteoporose der har tid til at gå i dybden med de spørgsmål jeg havde omkring den medicinske behandling og om det var muligt at komme ud af Prolia behandlingen. 
Samtidig kunne vi også komme i dybden omkring min kost og kalkindtag, samt hvad jeg skal gøre i forhold til sammensætning af proteiner. 
Efterfølgende har jeg udleveret en plan med en række anbefalinger der er målrettet til mig, så jeg har alt samlet et sted i Mine Knogler. 

Hvis du også kunne være interesseret i at få rådgivning og vejledning om håndtering af din osteoporose, kan du skrive dig op til en samtale her:

 

Skriv dig op til samtale